Bridge

ניתוח יד

בכל שבוע לקראת המשחקים המודרכים במועדון אני מכינה דפי הכרזה מומלצת לעשרות ידים. כדי לעשות זאת אני נעזרת בתוכנה יעודית עתיקה אך מועילה מאד. בין היתר התוכנה מאפשרת לי לבדוק את החוזה שהגעתי אליו בהכרזה מול הלקיחות שניתן לבצע בפועל.  גם כאשר ההכרזה והביצוע תואמים לפי התוכנה זה לא בהכרח התסריט שיקרה בשולחן. התוכנה מחשבת את הלקיחות כאילו רואים את כל הידיים, למשל אם נדרשת עקיפה דו כיוונית המחשב תמיד עוקף בכיוון הנכון אך בפועל יש לזה הצלחה של 50% בלבד. בנוסף התוכנה לוקחת בחשבון הגנה מושלמת, מה שכמובן לא תמיד קורה.

אני לומדת דברים מרתקים מהניתוחים האלה ויכולה להגיד שתרגול מתמיד מסוג זה שיפר לי משמעותית את כושר ההכרזה ושיקול הדעת במשחק. מעניין לראות כיצד הכרזה נכונה לא בהחלט מובילה לחוזה בר ביצוע או לחוזה האופטימלי ולחילופין הכרזה לא לפי הכללים יכולה לגרום לשותפות לנחות בחוזה הטוב ביותר עבורם.

ההבנות הללו גורמות לי לעיתים לסטות מהמסלול ולהכריז לא לפי הכללים. כמובן שזה אפשרי רק במשחק מול רובוטים, לעולם לא אעשה זאת לשותף אנושי. דוגמה מעניינת שוחקה השבוע:

התור שלי הגיע אחרי שני פאסים של השותף והיריב מימין. עם 11 נקודות לא הייתי אמורה לפתוח ואז ההכרזה הייתה מסתיימת כשלמערב אין מה להכריז. ריכוז של קלפי הביניים בכל הסדרות היה פשוט טוב מדי. כל העשיריות, התשיעיות, השמיניות ואפילו השביעיות הם קלפים כל כך חשובים גם אם לא סופרים אותם (תרתי משמע 😊). במקום לפתוח 1 פתחתי 1, השיקול היה להקשות על היריב שאחריי. ידעתי ששותפי לא יקפיץ אותי גבוה מדי בגלל הפאס הראשון שלו. זה בדיוק מה שקרה, שיחקנו 2 עם שבע קלפים. ביצעתי 9 לקיחות ותוצאת שיא. מי שלא פתח קיבל 0%, אחרים שיחקו 1NT עם תוצאות פחותה משלי. המלצה למי שמשחק בתחרויות: כנסו לתוצאות ונתחו אותן, רצוי יחד עם השותף. תגלו דברים מלמדים ומרתקים ועל הדרך תשתפרו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *