לפני מספר שבועות פרסמתי בלוג המסביר על שתי שיטות חישוב בתחרויות: MP (טופ בוטום) ו IMP. לא אחזור על מה שכבר נאמר אך אמליץ למי שרוצה להתנסות בעצמו לבדוק את התחרויות החינמיות ב BBO. בכל יום יש תחרות מסוג אחר, נסו פעם תחרות שרשום בכותרתה MP וביום אחר תחרות IMP ותרגישו את ההבדל. באחד הימים השבוע שיחקתי תחרות בשיטת IMP ונתקלתי ביד הבאה:
המתנגד מימין התחיל בפאס, פתחתי כדרום ♥1, מערב הכפיל, שותפי בצפון העביר ומזרח הכריז ♠1. ברור שלא ויתרתי אך החלטתי לא לקפוץ. נראה שהשותף חלש מאד אז הכרזתי בצניעות ♣2. מערב קפץ ל ♠3, שותפי המשיך לשתוק והמכרז חזר אלי בפעם השלישית. עמדו לפניי שלוש אפשרויות: לוותר, להכריז ♣4 או להכפיל ולתת לשותף לבחור. בחרתי באפשרות השלישית וצפון ענה ב ♣4. מה עכשיו? כאן נכנסת לעניין שיטת החישוב. ב IMP ההפרש בין התוצאות באותו לוח הוא זה שקובע. האפשרות להרוויח 400 נקודות על משחק מלא של ♣5 לעומת 150 אם אשאר במשחק חלקי גוברת על האפשרות להפסיד 50 נקודות אם אכשל כנגד 130 נקודות על חוזה מבוצע של ♣4. נשמע מסובך? אגיד את זה בפשטות בלי להשתמש במספרים: ב IMP כדאי לקחת סיכון כי הרווח גדול. אז הכרזתי ♣5 בלי לדעת אם לשותף יש אפילו נקודה אחת.
הובלה ב ♦ יכולה להכשיל את החוזה אך מערב בחר להוביל בשליט. גם אחרי שהעקיפה ב ♥ נכשלה נשארתי עם שלושה קלפים גבוהים בסדרה ועליהם השלכתי שלושה מפסידים ב ♦. החוזה בוצע והניב רווח נאה של 7 IMP בדרך למקום 179 מתוך כמעט 20000 משתתפים.