אני אוהבת לקרוא ספרי ברידג'. בין הרבה סופרים מעולים גיליתי אחד מיוחד במינו – ויקטור מולו, שחקן, עיתונאי וסופר בריטי. מוצאו ממשפחה יהודית שברחה מרוסיה ללונדון אחרי המהפכה הבולשביקית. לפני כ 50 שנה הוא כתב סדרת ספרים הנקראת "ברידג' בגן חיות",מצחיקה ומבדרת. ה"עלילה" של הספר מתרחשת במועדון ברידג' לונדוני שרוב החברים והאורחים הם חיות. הדמויות מתוארות ליד שולחן הברידג' בדרך משועשעת וניתן לזהות אצלם מאפיינים טיפוסיים של שחקני ברידג' אמיתיים הנמצאים בכל מועדון.
הנה כמה מהדמויות הראשיות:
החזיר – השחקן הכי טוב במועדון ויחד עם זאת גדול ורעשני, בלתי נסבל, אוכל המון, משפיל את שותפיו ויריביו על הטעויות.
ארנב – איש קטן ומפוחד, בקושי מצליח להחזיק את הקלפים, לא תמיד מבדיל בין הארט לדיאמונד אך יש לו מזל בלתי יאמן. אפילו אם הוא מפיל בטעות קלף זה מסתבר כהצלחה גדולה.
לבלר – מכיר באופן מושלם את כל חוקי המשחק ומתעקש שהם יושמו עד המילה האחרונה, אמנם זה תמיד יוצא לרעתו.
פפה היווני (טוב, לא כולם חיות) – מחשיב את עצמו למומחה יותר גדול מהחזיר אך תמיד מפסיד לו. אחד שהחוכמתו פעולת נגדו.
הנה אחת הידיים מהספר:
אחרי המכרז האגרסיבי האופייני לחזיר הוא מוצא את עצמו כרוז בסלם של ♣6. שימו לב להכרזת ♦4 שאמורה להראות קונטרול ב ♦ (אס, מלך, קלף בודד או חוסר בסדרה) כשבפועל יש לדרום זוג. להכרזה הזו השפעה מכרעת על המשחק.
פפה היווני הוביל A♦ ואז עצר וחשב. להבנתו לדרום קלף בודד ב ♦ ואין טעם להמשיך בסדרה. מה הסיכוי לעוד לקיחה? אף יריב לא הראה קונטרול ב ♠ אז פפה שיחק ♠8. החזיר זכה, עבר עם השליט לדומם והשליך את ה ♦ שני על K♠. מכאן בא המבול של השליטים וזה המצב בארבעת הקלפים האחרונים:
החזיר שיחק את השליט האחרון ופפה שהיה חייב לשמור על K♦ נאלץ להשליך ♥. החזיר השליך J♦ ומזרח נפרד גם הוא מה ♥ (אילו היה משליך ♠ ה T♠ היה מוגבה). ה ♥ של הכרוז הוגבהו והחוזה הבלתי אפשרי בוצע!
לידיעתכם: הספרים נמצאים על המדף בספריית המועדון, ממליצה לקרוא את המקור עם התאורים המצחיקים שדילגתי עליהם ולהנות מכל סיפור, מכל דמות ומכל יד.