בשיעור הראשון בו אני מציגה לשחקנים חדשים את מושג השליט אני גם דואגת להדגיש את חשיבות משיכת השליטים מידי היריבים. כדי לעזור להם לזכור אני משתמשת במשפט שאימצתי לפני שנים: "תביאו את הילדים הביתה". סביר שרוב הזמן השליטים הגבוהים יימצאו אצל מי שקבע אותם, כלומר כרוז ודומם. למגנים יש מספר מועט של שליטים והם בדרך כלל נמוכים ("הילדים").
כדי למשוך את השליטים נכון עלינו להקפיד על כמה כללים:
- מיד עם פתיחת הדומם ספרו את מספר הקלפים המשותף עם הדומם בסדרת השליט וחישבו את הקלפים הנותרים אצל המתנגדים. אין צורך לספור את מה שבידנו אלא רק מה נמצא אצל הזוג היריב. משכו את השליטים עד שתגיעו לאפס אצלם ואז עצרו.
- הדרך המתקדמת יותר הינה לדמיין את החלוקה אצל המתנגדים. אם חסרים לכם חמישה קלפים הניחו שהחלוקה הצפויה תהיה 3-2 ועקבו במשחק אחרי מה שקורה. אם אחד המגנים לא שירת בלקיחה השנייה עדכנו את תוכנית המשחק בהתאם לחלוקה של 4-1.
- אם בידי היריבים נותר שליט בודד משכו אותו אם הוא נמוך והשאירו אם הוא גבוה.
השבוע שיחקתי תחרות ב BBO וכשניתחתי את התוצאות שמתי לב שהתוצאה הגבוהה ביותר של 92% קיבלתי על היד שהחוזה בה היה משחק חלקי של ♠2. הסתקרנתי ונכנסתי לפירוט בלוח. מתוך 84 משתתפים 13 ביצעו 9 לקיחות כמוני, היו כאלה שעשו את החוזה בדיוק ו 47 שחקנים נפלו בין לקיחה אחת לשלוש!
זאת היד:
אם ניקח את הצפון כיד הדומיננטית ספירת המפסידים תהיה 2 ב ♠, 3 ב ♥, 1 ב ♦ ו 2 ב ♣. סך הכול 8, הרבה מעבר לנדרש. כמובן שיש מה לעשות. ננסה עקיפה ב ♥ ו ב ♣ ואלי נצליח להגביה את הסדרות. ומה עם השליטים? ליריבים קלפים גבוהים, לא ממש "ילדים". החשש למשוך את השליטים כי ליריבים יש גבוהים יותר זה בדיוק מה שמפיל את החוזה.
מזרח הוביל Q♦. מה לומדים מההובלה? J♦ אצלנו כך שזה לא ראש רצף וברור ש K♦ במערב. כנראה קלף בודד או זוג. נזכה עם A♦ ונמשוך מיד שני סיבובי שליט. בפועל מערב זכה עם השליט השני, הוביל K♦ והמשיך ב ♦, מהלך שגוי שאיפשר לי להשליך שני מפסידים ב ♣. לא משכתי את השליט האחרון כי ממילא היה גבוה וניסיתי עקיפה ב ♥ שהצליחה. התוצאה הסופית 9 לקיחות ו 92% על היד. מי שנפל בחוזה עשה את הטעות הנפוצה – לא הביא את הילדים הביתה!
יד המלאה: