Bridge

אפשרי או בלתי אפשרי

יש בברידג' הכרזות טבעיות והכרזות מלאכותיות (מוסכמות). בהכרזה טבעית אנחנו מציעים סדרה אמתית, לרוב לפחות ארבעה קלפים במטרה למצוא התאמה בסדרה זו. בהכרזות מלאכותיות אנו משתמשים בסדרה מסוימת בלי להבטיח אורך אלא כהעברת מידע בלבד. לעיתים הועבר גם מידע לגבי הסדרה העצמה, למשל בספלינטר מכריזים סדרה שיש בה קלף בודד או חוסר, ולעיתים אין קשר בין הסדרה למשמעות ההכרזה – תחשבו על פתיחה חזקה של 2. יש מוסכמות שכיחות שחוזרות על עצמן כמעט בכל תחרות, כמו סטיימן,טרנספר, בלקווד, כאלו שקל לזכור ולהשתמש. יש מוסכמות שקורות פעם בעשור וכשהן כבר קורות מישהו מתבלבל והכל משתבש. היתרון בלשחק עם הרובוט ב BBO הוא שרובוט לעולם לא שוכח מוסכמות. אפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות ואם לא בטוחים – לוחצים על ההכרזה ויש הסבר.

הכרזה מעניינת שקרתה לי השבוע מול רובוט ביד הזו:

פתחתי 1. לא רציתי לפתוח 1 כדי לא להגיע למצב של רוורס. על 1NT של המשיב הכרזתי 2. המשיב החזיר 2. למה שיחפש התאמה ב , אילו היו לו 4 קלפים ב היה מכריז אותם בסיבוב הראשון. הבנתי שזו מוסכמה. אם הייתי בצד של הרובוט לא הייתי זוכרת להשתמש בה אך ההכרזה המוזרה הזו הדליקה אצלי נורת הזהרה. מה שחשוב במוסכמה זה לא לזכור את השם שלה אלא להבין את הכוונה. במקרה שלנו המשיב מראה התאמה טובה בסדרה השנייה (מינור) ויד מזמינה. קפצתי ל 5 וקיבלתי דומם מעולה. לא הייתה בעיה לבצע 11 לקיחות.

צפון יכול להזמין על ידי 3 אך תסכימו איתי שזה הרבה יותר סקסי להשתמש במוסכמה מתוחכמת ונדירה. דרך אגב קוראים לזה "”impossible spade, הרי אין מצב שלמשיב באמת יש ספיידים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *