Bridge

?איזה דאבל זה

כמורה לברידג' אני מודעת שבתחום ההכרזות יש נושאים היותר קלים ויותר קשים להבנה עבור תלמידים חדשים. אני רואה את הבעיה בהכרזות "אינטואיטיביות" ולא "אינטואיטיות". כל שחקן, גם המתחיל ביותר לא יתקשה למצוא הכרזה כשבידו סדרה ארוכה ולכן המצב הזה נכנס אצלי לקטגוריה האינטואיטיבית. הרבה יותר קשה להכריז ידיים בהם אין לנו סדרה בולטת, כמו בידיים מאוזנות. כאן יש מקום להכרזת NT או דאבל שנמצאות אצלי תחת הגדרה "לא אינטואיטיבי".

בין NT לדאבל האחרון הוא הבעייתי ביותר גם בגלל ריבוי המשמעויות. יש לנו כפל מעניש וכפל מוציא וכפל שלילי וכפל הובלה ומה לא. אך זה רק נשמע מסובך, בעצם הדאבל אינה קריאה מסובכת כלל אם נלמד לשייך אותה לאחד משלושת הסוגים:

כפל מוציא, הנפוץ ביותר

כפל מעניש

כפל קונבנציונלי, כמו תמיכה או הובלה

רוב הדאבלים שייכים לסוג הראשון שמבקש מהשותף לבחור ולהכריז סדרה מתוך הסדרות שטרם הוזכרו במכרז. השותף בוחר בדרך כלל את הסדרה הארוכה ביותר שלו וכמובן לוקח בחשבון את המספר הנקודות המשפיע על גובה ההכרזה.

שחקנים מנוסים משתמשים די הרבה בדאבלים, הבעיה אצלם לעיתים בפירוש המשמעות של הקריאה. אתן לכם דוגמה טרייה מהשבוע האחרון:

לפניכם יד של צפון, מה תכריזו?

לפני שצפון יכריז שוב עליו לפרש את משמעות הדאבל האחרון. בואו נבין את כל הדאבלים שהוכרזו כאן:

1 – כפל שלילי של המשיב (סוג של כפל מוציא), מראה לפחות רביעייה ב , המייג'ור שלא הוכרז. יכול להיות שיש גם , המינור שלא הוכרז אך לא חובה.

2 – כפל Responsive (גם סוג של כפל מוציא). שותף, אין לי , יש לי את שני המינורים, מעבירה לך את ההחלטה.

3 – כפל מעניש. בדרך כלל לא מענישים משחק חלקי אך כנראה לדרום  יד בינונית/חזקה ללא התאמה עם השותף. הוא מאמין שהיריבים ייפלו בגלל הכוח הרב לצד שלו. אחרי שגם דרום וגם צפון תיארו את החלוקה בעזרת הדאבלים הקודמים לא נשאר על מה לשאול. לכן המשמעות הגיונית היחידה של הדאבל האחרון היא עונש היריבים.

הנה החלוקה המלאה:

צפון/דרום יכולים לבצע 2 ומזרח/מערב 2. הדאבל של דרום מוצדק ואמור לזכות את הזוג בתוצאה הטובה ביותר. צפון שלא יפרש נכון את הדאבל השלישי ויכריז בגובה 4 ישלם ביוקר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *