Bridge

התערבות מאוחרת

המון פעמים שואלים אותי שאלות כמו "מותר לפתוח 1NT עם יש לא מאוזנת?" או "מותר לפתוח במייג'ור עם ארבעה קלפים?" או "מותר פתיחה חלשה בלי מכובדים?". לשאלות כאלו יש לי תשובה סטנדרטית: אין חוק שאוסר על כך אבל מה עם השותף?

שיטת ההכרזה הינה הסכם בין השותפים ולא חוק. השופט לא יעניש אתכם בגלל טעות או חריגה מכללי ההכרזה, אין זה עניין חוקי אלא הפרת הסכם ביניכם לבין השותף. ברגע שתסטו משיטת ההכרזה, למשל תפתחו 1NT עם 19 נקודות, השותף יפרש לא נכון את הכרזתכם והתוצאה הסופית עלולה להיות גרועה מאד. אין זה אומר שאנחנו חייבים להיצמד מילה במילה, מספר במספר לשיטה. מותר לנו להפעיל שיקול דעת, מותר לנו לעגל פינות או לחרוג כל עוד אנחנו לא פוגעים בשותף. נראה דוגמה מהחיים. מזרח פותח 1 ואנחנו בדרום עם היד הבאה:

יש לנו סדרת נחמדה אך רק 7 נקודות – נכריז פאס. מערב משיב 1NT שהראה עד 6-12 נקודות, שותפנו בצפון מעביר ומזרח מכריז 2. עדיין לא ברור מה יהיה החוזה הסופי ומי יצטרך להוביל. עדיין יש סיכוי שהנקודות מחולקות חצי/חצי ולשותף יש כוח ללא הכרזה מתאימה. למה לא להכריז 2 עכשיו? לאור ההכרזה והקלפים שבידו השותף יודע שאין לנו הרבה נקודות ולא יעלה את ההכרזה גבוה מדי. הנה היד המלאה:

ההתערבות המאוחרת לא רק שלא הזיקה, היא בלבלה את היריבים ובמקום חוזה בטוח של 5 הם נחתו ב 4 שנפל פעם אחת והעניק תוצאת שיא לצפון/דרום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *